Vandaag geopend 10:00 - 19:00

Zo vind je een jeans die strak blijft zitten

19 maart 2018

Heb jij al eens dé perfecte jeans gevonden? Not easy! Vaak zit de broek mooi strak in de paskamer maar na enkele uurtjes dragen is dat volledig verleden tijd, de vorm van je knieën blijft erin staan en je moet ze constant optrekken. Vermijd nieuwe miskopen, gebruik volgende tips tijdens je zoektocht naar de ultimate fit!

Samenstelling

Kies voor de juiste samenstelling. Elastaan zorgt ervoor dat je broek stretchy blijft, maar te veel elastaan kan ervoor zorgen dat je broek na één keer dragen al afzakt. Beperk de hoeveelheid elastaan tot 2%. Katoen is een vezel die heel zacht aanvoelt, polyester voelt iets minder comfortabel maar zorgt ervoor dat de broek strakker blijft zitten. De ideale samenstelling van een jeansbroek is dus: 92% katoen, 6% polyester en 2% elastaan.

Strakker

Het is onvermijdelijk dat een jeans uitzet. Koop daarom je broek zo strak mogelijk, maar zorg er uiteraard voor dat ze nog comfortabel zit. Doe de test tijdens het passen: ga even op het bankje in de paskamer zitten. Voelt dit nog comfortabel aan? Kan je nog ademhalen? Dan heb je de juiste maat gevonden!

Onderhoud

Eens je de perfecte jeans gevonden hebt, is het een kwestie van die zo goed mogelijk te onderhouden. Eigenlijk hoef je een jeans niet vaak te wassen, dit maakt de vezels kapot en doet de kleur vervagen. Doe je het toch? Kies dan voor een ‘fijn’ wasprogramma en een zo laag mogelijke temperatuur, bij voorkeur 20°C. Vermijd de droogkast, hang je jeans gewoon aan het droogrek.
TIP: steek je jeans een nachtje in de vriezer, dit doodt de bacteriën en verwijdert geurtjes.

                   
Skinny Regular Ankle Jeans | H&M                        Slim Urban Flex | Jules

                  
Jeans met hoge taille | Cassis                                 Skinny Fit Jeans | LolaLiza