Vandaag geopend 10:00 - 19:00

Onze CEO & center manager over het project

9 juni 2021

Vandaag is de eerste dag in het tweede leven van het shoppingcentrum”, zegt Nicolas Beaussillon van Wereldhave Belgium. “Dit shoppingcentrum van de oude generatie wordt uitgebouwd tot een hedendaags full service centre.

We starten met een zware renovatie van de buitengevel. Die krijgt een modernere look, en de huidige poorten worden vervangen. Op dit moment zijn er geen ramen in de gevels, wat niet meteen uitnodigend is. Dankzij ramen zal je er meteen zicht krijgen op het aanbod binnen. Op die manier zorgen we voor meer verbinding met de omgeving. De gevel wordt ook zo’n vijf meter hoger gemaakt, en er zullen veel meer logo’s en namen van onze huurders op geplaatst worden. We hebben zo’n ideale ligging langs de Ring, maar omdat ons gebouw zo laag is, maken we daar onvoldoende gebruik van.

5825bf18-ca5d-492d-ac4f-fe1c56ef645a.jpg

Tussen horecazaken Café Lungo en Lunch Garden komt er een horecastrook.  De vijf horecazaken zullen elk een uitgebreid terras hebben, aan de buitenkant, vergelijkbaar met Café Lungo nu. “Daarnaast wordt een zone vrijgehouden als evenementenplein, met groen en zitbanken, en ruimte voor foodtrucks”, zegt manager Brenda Lombary. “Er gaat geen parking verloren, we passen de circulatie wat aan. De plaatsen die hier verloren gaan, kunnen we daardoor elders compenseren. Parkeren blijft trouwens ook gratis, dat blijft dus een grote troef van ons centrum.”

De werken zullen 12 tot 18 maanden in beslag nemen. De hinder bij de werken wordt zoveel mogelijk beperkt. “De winkels en horecazaken blijven te allen tijde bereikbaar en open. Zelfs als er in de winkelpanden aan de buitenkant dus ramen worden geplaatst. Desnoods wordt er een zone in de winkel afgebakend, in dat geval. Zeker na deze moeilijke coronaperiode is het belangrijk dat al onze huurders kunnen blijven doorwerken", zegt Brenda Lombary.