Vandaag geopend 10:00 - 19:00

Wat is de vernieuwring?

3 mei 2023

De vernieuwRING... meer RING dan ooit! 

Je hebt het wellicht al zien passeren: de vernieuwRING. Maar wat is dat nu, de grote vernieuwRING? Alles draait rond vernieuwen! We zetten het even op een rijtje.

Achter de nieuwe naam en het nieuwe - ronduit inspirerende - logo schuilt er heel wat moois om te ontdekken ✨ De renovaties hebben de gevel, de terrassen en de parking een iets strakkere look aangemeten, met meer ruimte voor aangenaam groen.

Maar de verniew(r)ing gaat veel verder dan een nieuw jasje: Ring Kortrijk wordt je favoriete plek voor meer dan shopping alleen. Een verrassende, gezellige ontmoetingsplek met heerlijke horeca-adresjes  en ruimte voor evenementen.

1. Mooier dan ooit

Na 50 jaar trouwe dienst had onze gevel wel een make-over verdiend. We hebben de retro 70's look ingewisseld voor een frisse, moderne, meer tijdloze look.

2. Meer terrassen dan ooit

Dankzij de grote vernieuw(r)ing is er in Ring Kortrijk voor elk wat wils. De nieuwe terrassen van Lunch Garden, Hawaiian Poké Bowl, Cafè Lungo en Madame Croqu'o zijn op zich al erg verleidelijk, maar ze worden ook nog eens verbonden door een nieuw evenementenplein waar er binnenkort heel wat te beleven valt.

3. Meer open dan ooit

Sinds de grote vernieuw(r)ing zijn we meer open dan ooit. Enkele horeca zaken die uitkijken op het evenementenplein (Lunch Garden, Hawaiian Poké Bowl, KFC en Burger King) zijn elke zondag én zo goed als alle feestdagen geopend. Dit wil zeggen, meer leven op zondag! 

Horeca open op zondag»

Antiek & Rommelmarkt op zondag»

4. Meer keuze dan ooit

Ook dit jaar breiden we Ring Kortrijk uit met enkele nieuwe winkels en horeca adresjes. Blijf zeker op de hoogte van alle nieuwigheden, door je in te schrijven op onze nieuwsbrief.

5. Meer visibiliteit dan ooit

Na de grote gevel make-over hebben we nu ook grote logo's aan de gevel hangen. Op deze manier zie je in één oogopslag de namen van de winkels. Zo rij je gemakkelijk tot aan het juiste deel van de shoppingcenter voor de winkels die jij wilt bezoeken! 

Alsook werken wij met kleurencodes voor de verschillende parkingzones en ingangen. Zo kan je gemakkelijk terugvinden van waar je bent gekomen.

  • Poort 1 - Groen (ingang KFC)
  • Poort 2 - Roze (ingang Lunch Garden)
  • Poort 3 - Beige (ingang Sports Direct)
  • Poort 4 - Oranje (ingang HEMA)
  • Poort 5 - Paars (ingang Press Shop & More)
  • Poort 6 - Blauw (ingang Albert Heijn)

6. Makkelijker bereikbaar dan ooit

Al tijdens het parkeren zal je meteen ervaren hoe de grote vernieuw(r)ing elk bezoek aan Ring Kortrijk de perfecte intro bezorgt. Dankzij de grondige renovaties wordt er voortaan makkelijker en ruimer schuin geparkeerd.

Electrisch rijden

De nieuwe groenzones zorgen voor een gezelliger gevoel en uiteraard is er qua groene vernieuwingen ook aan laadpalen (8) voor elektrische wagens gedacht (poort 5).🍃

Speciale parkeerplekken

Er staan bijna zo'n 1600 gratis parkeerplaatsen ter beschikking. Waarvan ook 63 speciale parkeerplekken verspreid over de verschillende ingangen: 

  • 45 plaatsen voor personen met een handicap - Extra dicht bij de ingang. Kleurencodes: blauw & oranje
  • 18 plaatsen voor jonge gezinnen - Extra brede plaatsen gemakkelijk toegankelijk met een kinderwagen. Kleurencode: roze

7. Verrassender dan ooit

We proberen altijd verrassend en vernieuwend uit de hoek te komen met leuke campagnes en events in Ring Kortrijk. 

Ontdek alle events en campagnes»

8. Lokaler dan ooit

We zin preus lik 50! Preus omdat jij onze klant bent. Preus op onze nieuwe gevel, horecaterrassen en eventplein. En preus op ons 50-jarig bestaan! Dat konden we niet voor elkaar krijgen zonder onze fantastische klanten!

We vinden het belangrijk om lokale West-Vlaamse ondernemers een plaatsje te geven in Ring Kortrijk. Denk aan Madame Croqu'o, Foobia, Kapper Taelman, Natini, ...

Alsook duurzame lokale samenwerkingen met verschillende organisaties. Zoals het project "Ring Kortrijk logo x Graffiti" met het Street Art Atelier van Academie Kortrijk. Enkele studenten van het atelier gaven kleur aan onze nieuwe grote logo op het eventplein.