Vandaag geopend 10:00 - 19:00
Vernieuwing_website_Slider homepage+Hero_3840x1080_W_1.jpg
Wat is de vernieuwring?

Wat is de vernieuwring?

3 mei 2023

De vernieuwRING... meer RING dan ooit! 

Je hebt het wellicht al zien passeren: de vernieuwRING. Maar wat is dat nu, de grote vernieuwRING? Alles draait rond vernieuwen! We zetten het even op een rijtje.

Achter de nieuwe naam en het nieuwe - ronduit inspirerende - logo schuilt er heel wat moois om te ontdekken ✨ De renovaties hebben de gevel, de terrassen en de parking een iets strakkere look aangemeten, met meer ruimte voor aangenaam groen.

Maar de verniew(r)ing gaat veel verder dan een nieuw jasje: Ring Kortrijk wordt je favoriete plek voor meer dan shopping alleen. Een verrassende, gezellige ontmoetingsplek met heerlijke horeca-adresjes  en ruimte voor evenementen.

1. Mooier dan ooit

Na 50 jaar trouwe dienst had onze gevel wel een make-over verdiend. We hebben de retro 70's look ingewisseld voor een frisse, moderne, meer tijdloze look.

2. Meer terrassen dan ooit

Dankzij de grote vernieuw(r)ing is er in Ring Kortrijk voor elk wat wils. De nieuwe terrassen van Lunch Garden, Hawaiian Poké Bowl, Cafè Lungo en Madame Croqu'o zijn op zich al erg verleidelijk, maar ze worden ook nog eens verbonden door een nieuw evenementenplein waar er binnenkort heel wat te beleven valt.

3. Meer open dan ooit

Sinds de grote vernieuw(r)ing zijn we meer open dan ooit. Enkele horeca zaken die uitkijken op het evenementenplein (Lunch Garden, Hawaiian Poké Bowl, KFC en Burger King) zijn elke zondag én zo goed als alle feestdagen geopend. Dit wil zeggen, meer leven op zondag! 

Horeca open op zondag»

Antiek & Rommelmarkt op zondag»

4. Meer keuze dan ooit

Ook dit jaar breiden we Ring Kortrijk uit met enkele nieuwe winkels en horeca adresjes. Blijf zeker op de hoogte van alle nieuwigheden, door je in te schrijven op onze nieuwsbrief.

5. Meer visibiliteit dan ooit

Na de grote gevel make-over hebben we nu ook grote logo's aan de gevel hangen. Op deze manier zie je in één oogopslag de namen van de winkels. Zo rij je gemakkelijk tot aan het juiste deel van de shoppingcenter voor de winkels die jij wilt bezoeken! 

Alsook werken wij met kleurencodes voor de verschillende parkingzones en ingangen. Zo kan je gemakkelijk terugvinden van waar je bent gekomen.

 • Poort 1 - Groen (ingang KFC)
 • Poort 2 - Roze (ingang Lunch Garden)
 • Poort 3 - Beige (ingang Sports Direct)
 • Poort 4 - Oranje (ingang HEMA)
 • Poort 5 - Paars (ingang Press Shop & More)
 • Poort 6 - Blauw (ingang Albert Heijn)

6. Makkelijker bereikbaar dan ooit

Al tijdens het parkeren zal je meteen ervaren hoe de grote vernieuw(r)ing elk bezoek aan Ring Kortrijk de perfecte intro bezorgt. Dankzij de grondige renovaties wordt er voortaan makkelijker en ruimer schuin geparkeerd.

Electrisch rijden

De nieuwe groenzones zorgen voor een gezelliger gevoel en uiteraard is er qua groene vernieuwingen ook aan laadpalen (8) voor elektrische wagens gedacht (poort 5).🍃

Speciale parkeerplekken

Er staan bijna zo'n 1600 gratis parkeerplaatsen ter beschikking. Waarvan ook 63 speciale parkeerplekken verspreid over de verschillende ingangen: 

 • 45 plaatsen voor personen met een handicap - Extra dicht bij de ingang. Kleurencodes: blauw & oranje
 • 18 plaatsen voor jonge gezinnen - Extra brede plaatsen gemakkelijk toegankelijk met een kinderwagen. Kleurencode: roze

7. Verrassender dan ooit

We proberen altijd verrassend en vernieuwend uit de hoek te komen met leuke campagnes en events in Ring Kortrijk. 

Ontdek alle events en campagnes»

8. Lokaler dan ooit

We zin preus lik 50! Preus omdat jij onze klant bent. Preus op onze nieuwe gevel, horecaterrassen en eventplein. En preus op ons 50-jarig bestaan! Dat konden we niet voor elkaar krijgen zonder onze fantastische klanten!

We vinden het belangrijk om lokale West-Vlaamse ondernemers een plaatsje te geven in Ring Kortrijk. Denk aan Madame Croqu'o, Foobia, Kapper Taelman, Natini, ...

Alsook duurzame lokale samenwerkingen met verschillende organisaties. Zoals het project "Ring Kortrijk logo x Graffiti" met het Street Art Atelier van Academie Kortrijk. Enkele studenten van het atelier gaven kleur aan onze nieuwe grote logo op het eventplein.

Alle winkels blijven bereikbaar

Alle winkels blijven bereikbaar

28 november 2021

Nog even geduld Kortrijk

We werken aan een nieuwe look en proberen de hinder voor jou als bezoeker zo klein mogelijk te houden.
Al onze winkels blijven bereikbaar tijdens onze make-over.
Raadpleeg onderstaand plan om te checken welke ingangen open zijn:

image2y0ha.png

Nieuw logo

Nieuw logo

1 oktober 2021

Op 1 oktober lanceerden we ons nieuw logo: Ring Kortrijk - ronduit inspirerend. Een eerste stap in onze grote vernieuw(r)ing.

Er wordt hard gewerkt aan een nieuwe gevel, een nieuw logo kon hierbij niet ontbreken. Vanaf nu gaan we verder als ‘Ring Kortrijk’ – met de focus op ‘Ring’ in een volledig nieuw, maar nog steeds rond design.

De transformatie naar een full service center zorgt ervoor dat de benaming ‘shopping’ de lading niet meer dekt. Daarom hebben we ervoor gekozen om dat woordje weg te laten. We willen van Ring Kortrijk een ontmoetingsplaats maken waar onze klanten naast winkelen ook voor ontspanning en diensten terecht kunnen. Enkele voorbeelden hiervan zijn de komst van nieuwe horeca terrassen, de aanleg van groene rustzones buiten en de opening van The Point.

Heb jij het logo al gespot op onze nieuwe gevel aan ingang 3 (Sports Direct / Electro Depot)?

Ring Kortrijk gevel

 

 

Nieuw: service hart the Point

Nieuw: service hart the Point

10 september 2021

Op 8 september hebben The Point  geopend – een gloednieuw informatie en service punt van met tal van nieuwe diensten zoals  droogkuis, pakketservice (UPS & Post NL), naai-atelier, ...

Om jouw bezoek nog aangenamer en makkelijker te maken - installeerden we The Point. Een kleurrijk en trendy informatiepunt op maar liefst 140 m² met tal van nieuwe diensten.

Je kan The Point vinden op +0 tussen Albert Heijn & Foobia. 

Alles over The Point»

2021.09.11_BE_RSKN_THE_POINT_OPENING (14).jpg

#revealRing

#revealRing

9 september 2021

We hebben binnenkort iets heel leuks aan te kondigen! 🤩

Stay tuned 

01. 10. 2021

Onze CEO & center manager over het project

Onze CEO & center manager over het project

9 juni 2021

Vandaag is de eerste dag in het tweede leven van het shoppingcentrum”, zegt Nicolas Beaussillon van Wereldhave Belgium. “Dit shoppingcentrum van de oude generatie wordt uitgebouwd tot een hedendaags full service centre.

We starten met een zware renovatie van de buitengevel. Die krijgt een modernere look, en de huidige poorten worden vervangen. Op dit moment zijn er geen ramen in de gevels, wat niet meteen uitnodigend is. Dankzij ramen zal je er meteen zicht krijgen op het aanbod binnen. Op die manier zorgen we voor meer verbinding met de omgeving. De gevel wordt ook zo’n vijf meter hoger gemaakt, en er zullen veel meer logo’s en namen van onze huurders op geplaatst worden. We hebben zo’n ideale ligging langs de Ring, maar omdat ons gebouw zo laag is, maken we daar onvoldoende gebruik van.

5825bf18-ca5d-492d-ac4f-fe1c56ef645a.jpg

Tussen horecazaken Café Lungo en Lunch Garden komt er een horecastrook.  De vijf horecazaken zullen elk een uitgebreid terras hebben, aan de buitenkant, vergelijkbaar met Café Lungo nu. “Daarnaast wordt een zone vrijgehouden als evenementenplein, met groen en zitbanken, en ruimte voor foodtrucks”, zegt manager Brenda Lombary. “Er gaat geen parking verloren, we passen de circulatie wat aan. De plaatsen die hier verloren gaan, kunnen we daardoor elders compenseren. Parkeren blijft trouwens ook gratis, dat blijft dus een grote troef van ons centrum.”

De werken zullen 12 tot 18 maanden in beslag nemen. De hinder bij de werken wordt zoveel mogelijk beperkt. “De winkels en horecazaken blijven te allen tijde bereikbaar en open. Zelfs als er in de winkelpanden aan de buitenkant dus ramen worden geplaatst. Desnoods wordt er een zone in de winkel afgebakend, in dat geval. Zeker na deze moeilijke coronaperiode is het belangrijk dat al onze huurders kunnen blijven doorwerken", zegt Brenda Lombary.

Een blik op de toekomst

Een blik op de toekomst

12 mei 2021

Benieuwd hoe Ring Shopping er binnenkort uit zal zien? 
Deze beelden werpen een blik op de toekomst: 

render 02_04_PP_zonderlogoenkortrijk_update.jpgVoorzijde gebouw met zicht op Ingang aan Lunch Garden 

render 04_03_PP_zonderlogoenkortrijk.jpgIngang Lunch Garden

render 01_06_PP.pngIngang Albert Heijn

Meer lezen over dit project»

De Grote Vernieuw(r)ing eind mei van start

De Grote Vernieuw(r)ing eind mei van start

3 mei 2021

Ring Shopping vernieuwt! 

Het winkelcentrum krijgt een nieuw jasje met een moderne look. De verbouwingen zullen zorgen voor een 5 meter hogere, nieuwe gevel, een overdekte passerelle, rustzones en een evenementenplein. Samengevat: iets strakker in een gezellig groen kader. 

Na een uitgebreide behoefte-analyse en het verkrijgen van de nodige vergunningen gaat de renovatie van start. Dit is de eerste stap in de transformatie naar een Full Service Center dat beter zal beantwoorden aan de behoeften van de bezoekers op vlak van winkelaanbod, dienstverlening, omgeving en faciliteiten

Praktisch:

 • De werkzaamheden starten vanaf dinsdag 25 mei
 • Fase 1: ter hoogte van poort 3 (Sports Direct, Electro Depot, Pearle)
 • We beperken de hinder tot een minimum
 • Alle inritten blijven gedurende de werken bereikbaar

Hou deze pagina in de gaten voor alle Vernieuw(r)ing updates, foto's & video's.